Deze tentoonstelling dient als pedagogische ondersteuning om kennis te maken met kunst en om kunst te delen met kinderen. Het tonen van originele kunstwerken en het gebruik van specifieke pedagogische tools zoals spelletjes, manuele activiteiten en boeken moeten de mogelijkheid bieden om op een ludieke manier kennis te maken met een kunstenaar, een periode of een techniek. Kunst om te groeien door meer te leren over de anderen en over zichzelf. Kunst om zich te amuseren ook. Kunst om beter onze wereld te begrijpen, onze maatschappij, ons wereldbeeld en de inherente vragen. Kunst die wordt ontleed om meer te kunnen waarderen … Kunst om samen te leren leven.

Tools

Informatiebordjes voor kinderen. Bij het ontwerp van de tentoonstelling werden de bordjes speciaal ontworpen voor kinderen en er werden voor hen ook speciaal spelletjes bedacht.

Gratis folders voor gezinnen. Alle gezinnen met kinderen die naar de tentoonstelling komen, krijgen een boekje van 12 pagina’s met spelletjes voor hun kinderen. Het is de bedoeling om het bezoek zo aangenaam mogelijk te maken voor kinderen.

Er kan een pedagogisch dossier worden gedownload. Om het bezoek voor te bereiden of het ontdekken thuis voort te zetten, kunnen gezinnen en scholen een pedagogisch en origineel dossier downloaden. Downloaden is volledig gratis.

Scholen

Spelletjesfiches
Om kennis te maken met de tentoonstelling van Joan Miro